Újabb Cseh-éremben bízva, Boczkó csapatban javíthat - a pénteki program

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 14. 19:00
Pénteken 18 számban avatnak bajnokot Pekingben. Az olimpián már két ezüstérmet szerző Cseh László a 200 méteres vegyesúszásban folytathatja az éremgyűjtést, emellett esélyes az éremre a férfi párbajtőr-csapat is. A női kézilabda-válogatott az oroszokkal, a pólósok pedig a görögökkel találkoznak.

Ismét éremesélyesként áll rajtkőre Cseh László a pekingi olimpián pénteken. A 200 méteres vegyesúszás magyar idő szerint hajnali 4:45-kor keződődő döntőjébe a magyar klasszis a negyedik idővel került be. A számban indul az eddig Pekingben már öt aranyérmet szerző Michael Phelps, valamint honfitársa, Ryan Lochte is.

A hajnali középdöntőben Takács Krisztián lesz érdekelt 50 méteres gyorson, a nők hasonló számának előfutamát délután rendezik Dobár Évaval, míg 1500 méter gyorson Kis Gergő áll rajthoz.

Elkezdődnek az atlétika-versenyek, a nyitónapon rögtön egy éremesélyes magyar indulóval: a kalapácsvetés selejtezőjében az A csoportban Pars Krisztián próbálja meg kiharcolni a döntőbe jutást. A súlylökés kvalifikációjában Kürthy Lajos képviseli a magyar színeket, ennek a számnak a döntőjét is ezen a napon rendezik, míg hétpróbában Farkas Györgyi áll rajthoz.

A cselgáncsozóknál a plusz 100 kilogrammos kategóriában Bor Barna lép tatamira. A 22 éves ifjúsági-, junior, és U23-as Európa-bajnok egy verhető egyiptomi riválissal kezd, a következő ellenfél azonban már nehezebb, olasz vagy japán dzsúdós lesz.

Csapatprogram

A női kézilabdatornán a 4. fordulóban a magyarok Oroszországgal találkoznak, és győzelem esetén már egészen biztosan bejutnak a negyeddöntőbe Görbicz Anitáék. A meccs 14:45-kor kezdődik.

A magyar női vízilabda-válogatott csoportjában vezet az utolsó forduló, a Görögország elleni mérkőzés előtt. Ha Godova Gábor együttese nyer, és Ausztrália két gólnál kisebb különbséggel győz Hollandia ellen, akkor a magyarok közvetlenül az elődöntőbe jutnak. A görögök elleni találkozó 9:40-kor kezdődik.

A sportlövők kisöbű sportpuska 50 méteres számában Sidi Péter képviseli Magyarországot, a selejtező hajlani 3-kor, míg a döntő reggel fél 7-kor lesz.

Férfi párbajtőrben a csapatversenyt rendezik, a magyarok Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián összeállításban veszik fel a harcot, a tartalék Kovács Iván. A négy évvel ezelőtt ezüstérmes magyar csapat a negyeddöntőben a kínai - dél-afrikai párharc győztesével találkozik.

A vitorlázóknál valamennyi magyar vízre száll: férfi szörfben Gádorfalvi Áron, női szörfben Detre Diána, míg Laserben Berecz Zsombor próbál előrébb kerülni, amennyiben az időjárás nem szól közbe ismét, ahogy az csütörtökön történt. A 13. helyért küzdő Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár szintén azért lapátol pénteken, mert csütörtökön a viharos idő miatt nem tudták megrendezni futamukat.