Kemény meccsen győzött a férfi vízilabda-válogatott

Infostart
2008. augusztus 14. 07:14
A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel folytatta szereplését a pekingi olimpia vízilabda-tornáján. A címvédő magyar együttes 8-5-re nyert Spanyolország ellen.

Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese nem kezdte jól a meccset, 2-0-ra és 3-1-re is a spanyolok vezettek. Egyenlíteni a második negyed elején sikerült, majd nem sokkal később Kis Gergely nagyszerű góljával már nálunk volt az előny 4-3-nál.

A folytatásban a magyar együttes tartotta egygólos előnyét, Kis Gábor majd Varga Dénes is betalált, így 6-5-re vezetett a magyar válogatott. Ezután hosszú gólcsend következett, a magyar csapat védekezése feljavult, viszont támadásban csak helyzetekig jutottak Kemény-mester tanítványai.

A negyedik negyedben a magyar pólósok kinyitották a gólcsapot: előbb Kásás Tamás, majd a center Kis Gergő lőtt gólt, beállítva ezzel a 8-5-ös végeredményt. A magyar válogatott küzdelmes mérkőzésen múlta felül riválisát, a győzelem azonban egy pillanatra sem forgott veszélyben.

A magyar válogatott a következő körben Ausztráliával mérkőzhet a csoportelsőség kivívásáért szombaton. A mai sikernek köszönhetően egyre közelebb az elsőség.