Kemény: A jó védekezéssel nyertünk

Infostart
2008. augusztus 14. 13:32
A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-5-re nyert Spanyolország ellen a pekingi olimpián, ezzel nagy lépést tett a csoportelsőség felé. Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzés után ugyanakkor nem kívánt azzal foglalkozni, vajon Montenegró mennyivel veri a spanyolokat, pontegyenlőség és az egymás elleni döntetlen esetén ugyanis az dönt - minden jel szerint a magyar és a montenegrói együttes között -, hogy a következő legjobb csapat, jelen esetben a spanyol ellen melyikük nyer nagyobb különbséggel.

A címvédő válogatott szakvezetője szerint kicsit elbizakodottan kezdtek védekezésben is, támadásban is az előző meccs tapasztalatai alapján, ennek lett az az eredménye, hogy elhúztak a spanyolok két góllal.

"Utána azért összekaptuk magunkat, szépen feljöttünk 6-5-ig. A második félidőben továbbra is döcögött a helyzetkihasználás, de jó védekezéssel végül nyertünk három góllal" - mondta Kemény Dénes.

"Ebből a meccsből van bőven mit tanulni, de miért ne lenne egy olimpián a harmadik meccs után javulnivaló? Ez abszolút nem probléma, probléma akkor lenne, ha elbizakodnánk attól, hogy három góllal nyertünk" - tette hozzá.

A két gólt szerző Kis Gábor azt mondta: a játékosok kezdik érezni a fáradtságot, ezért jól jönne a pihenővel járó csoportelsőség. "Szerintünk Montenegró nem veri meg négy góllal a spanyolokat, de ha nem leszünk csoportelsők, akkor is döntőbe kell jutnunk" - emelte ki a center a vlv.hu-nak nyilatkozva.

"Nagyon szigorúan védekeztünk a második félidőben, ez elvette a kedvüket mindentől, úgy érzem, végre hátul nyertük meg a meccset" - vélekedett Szécsi Zoltán.