Gyurta Dániel ötödik lett

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 14. 05:47
Gyurta Dániel 2:09.22 perccel, élete második legjobb idejével az ötödik helyen végzett 200 méteres mellúszásban a pekingi olimpián.

Széles Sándor tanítványa, a 2004-es ötkarikás játékok ezüstérmese élete második legjobb idejével, 2:09.22 perccel érkezett célba a döntőben.

Az athéni ötkarikás ezüstérmes Gyurta az elő- és középfutammal szemben ezúttal nem tudott az élmezőnnyel tartani a táv első felében, 50-nél és 100-nál is nyolcadiknak fordult. Szokás szerint a második százon jobb volt, az utolsó 50-nél már az ötödik helyen úszott, de feljebb nem tudott kapaszkodni. A címvédő és világcsúcstartó japán Kitadzsima Koszuke 2:07.64 perces olimpiai rekorddal győzött.

"Nem fájdítom a szívemet azzal, hogy az előfutamban úszott 2:08.68-as Európa-csúccsal második lettem volna, mert így is életem második legjobbját értem el. Nem sok hiányzott, hogy harmadik legyek, de nagyon szoros volt a mezőny, s ezúttal én húztam a rövidebbet. Jól ment az úszás, éreztem, hogy tudok tapadni a hármas pályán indult amerikaira, akit meg is vertem" - mondta Gyurta Dániel.