Fodor Zoltán döntős, biztosan érmet szerez

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 14. 06:53
Fodor Zoltán döntőbe jutott a kötöttfogású birkózók 84 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián. Fodor az elődöntőben a török Nazmi Avlucát győzte le két menetben.

Fodor az elődöntőben a török Nazmi Avlucát győzte le két menetben, így biztosan érmet szerez.

Az első menetben az egyperces tusakodást követően a török ment le térdelőbe először, de a magyar birkózó nem tudott akciót csinálni, így az ellenfélé volt a pont. Aztán fordított helyzetből folytatódott az összecsapás, Avluca próbálkozott, Fodor viszont szépen, pontot érően kontrázott, 2-1-gyel övé lett a szakasz.

A második menetben nem volt akció, a sorsolás a magyar versenyzőnek kedvezett, sikeres védekezéséért ő kapta az utolsó pontot, így megnyerte ezt a két percet és ezzel együtt a mérkőzést is.

A vegyes zónában zokogva nyilatkozott a jelenlévő magyar újságíróknak.

"Tudtam, hogy ha egy kis szerencsém lesz, megverem. Mindent erőből próbált megoldani, kevés technikát vitt bele az akcióiba, többször lecsúszott a fogása. Érződött rajta, hogy nem fiatal, már állásnál hallottam, hogy hörög. Előzetesen nem számítottam a döntőbe kerülésre, az első öt közé kerüléssel elégedett lettem volna" - mondta Fodor Zoltán.

A magyar kötöttfogású birkózó az elődöntőben az azeri Szalva Gadabadzét győzte le három menetben, a 16 között pedig a kínai Ma Szan-ji ellen nyert.