A legjobban fizetett futballista lett Lampard

Infostart
2008. augusztus 14. 11:15
Frank Lampard az angol labdarúgó-bajnokság legjobban kereső játékosa lett azzal, hogy szerződést hosszabbított a Chelsea-vel. A középpályás hetente 151 ezer fontot (45,3 millió forint) keres majd, ezzel a Premier League messze legjobban fizetett játékosává válik, megelőzve csapattársát, a hetente 131 ezer fontot bezsebelő John Terryt.

Cristiano Ronaldo mellett Frank Lampard esetleges átigazolása is sokáig témát szolgáltatott a szurkolóknak és a sajtónak. A 30 éves futballistának eredetileg jövő nyáron járt volna le a szerződése a Kékeknél, és korábbi edzője, José Mourinho megpróbálta az Interhez csábítani.

A France Football című szaklap hetekkel ezelőtt már tényként közölte, hogy az olasz klub 9 millió eurót fizetett a futballistáért, ám a londoni klub azonban cáfolta ezeket a híreket.

A Chelsea vezetői, valamint Lampard és menedzsere hosszú hetekig tárgyaltak, és végül megszületett az egyezség: a labdarúgó öt évvel meghosszabbította kontraktusát, így 2014-ig a Kékeknél marad, vagyis várhatóan a Chelsea-től vonul vissza.

"A Chelsea-nél akarom befejezni a karrieremet, ezt mondtam korábban is, és örülök, hogy a szerződés aláírása után innen vonulhatok vissza. Eltartott egy ideig, amíg megszületett a megállapodás, és mindkét fél részéről szükség volt kompromisszumra, de örülök, hogy végül sikerült. A szurkolók mindig szerettek, és vissza akarom fizetni ezt nekik" - emelte ki Frank Lampard.

A középpályás hetente 151 ezer fontot (45,3 millió forint) keres majd új kontraktusa értelmében, ezzel a Premier League messze legjobban fizetett játékosává válik, megelőzve csapattársát, a hetente 131 ezer fontot bezsebelő John Terryt.

Lampardnál csak a Los Angeles Galaxyban szereplő David Beckham kap több pénzt a futballvilágban. A Chelsea játékosa az öt év alatt 34 millió fontot fog keresni összesen.

A Chelsea közben nem tett le Robinho megszerzéséről, és újabb ajánlatot tesznek a brazil csatárért, miután a Real Madrid visszautasította a 19,7 millió fontról szóló üzletet.