Ötödik lett Bácsi Péter

Infostart
2008. augusztus 13. 12:31
Ötödik lett a birkózó Bácsi Péter a pekingi olimpián. A magyar sportoló a kötöttfogásúak 74 kilós súlycsoportjában kikapott a helyosztón a francia Christophe Guenot-tól.

A bő félórás késéssel kezdődött mérkőzés első menetének nyitópercében nem történt értékelhető esemény, majd a sorsolás után Bácsi ment le először térdelőhelyzetbe. Nem sokat töltött lent, mert gyorsan felpattant és a sikeres védekezésért egy pont volt a jutalma.

Fordított helyzetben megpróbálta megpörgetni Geunot-t, de nem sikerült neki, a kontráért a francia kapott két pontot, majd az eredményes védekezésért még egyet, így 3-1-gyel övé lett az első menet.

A második felvonás első perce úgy alakult, mint az elsőé, ezután pedig ezúttal a francia ment le először parterbe. Bácsi-akció és két magyar pont következett, majd a magyar térdelőből is támadott, amiért újabb egy pont járt, végül még egy a hibátlan védekezésért (4-0).

A döntő két perc első fele ismét csak tusakodással telt, aztán Bácsi térdelt le. Újra gyorsan felugrott, és kitolta ellenfelét (1-0), a folytatásban azonban a győzelemmel kecsegtető előny megőrzése helyett, kissé fejetlenül nekiugrott Guenot-nak, aki ügyesen kihasználta a hibát és három pontot érően eldobta a magyart.

A rivális parterhelyzeténél Bácsi ugyan még próbálkozott és szerzett egy pontot, de végül nem járt sikerrel, így a menetnek 4-2-es, a meccsnek pedig 2-1-es francia siker lett a vége.

A csalódott Bácsi Péter az összecsapás után elkeseredetten vonult el az újságírók előtt, nem kívánt nyilatkozni, Struhács György szövetségi kapitány azonban értékelte a teljesítményét:

"Péter elrontotta a véghajrát, egy megnyert meccset veszített el. Ekkora butaságot ilyen szinten nem lehet elkövetni, a döntő menetben vezetett és ahelyett, hogy megvárta volna a meccs végét, elkezdett menni előre, amire semmi szükség nem volt. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is úgy kapott ki, hogy nyerő pozícióban volt, így bátran kijelenthető, hogy egy biztos érmet engedett ki a kezéből. Nem csodálom, hogy el van keseredve" - mondta a szakember.