Újabb esélyes kudarca - Kovács: "csak úgy kovályogtam"

Infostart
2008. augusztus 12. 13:27
A Kiss László szövetségi kapitány által is éremesélyesnek tartott Kovács Emese a középfutamba sem jutott be a 200 méteres női pillangóúszásban a pekingi olimpián.

A 17 éves, Eb-ezüstérmes magyar versenyző sokáig a harmadik helyen haladt, de a táv második felénél jelentős lelassult, és végül 2:12.73 perces eredménnyel a hatodik helyen végzett. A dobogóra várt Kovács Emese összesítésben a 27. helyet szerezte meg, így a középdöntőbe sem jutott be.

Szintén nem folytathatja a szám másik magyar indulója, Boulsevicz Beatrix, aki 2:10.00 perces eredménnyel futamában hatodik, összesítésben pedig 18. lett.

"Még én magam sem tudom, hogy mi történt. Mintha itt sem lettem volna, csak úgy kóvályogtam. Az első 50 után már egyáltalán nem ment. Most versenyeztem először 200-on ebben a cáparuhában, nagyon lehúzta a lábam, alig tudtam delfinezni. Nem értem, hogy tudtam ilyen rosszul úszni" - mondta Kovács Emese.

Makány Balázs egyéni csúcsa ellenére nem jutott a férfi 100 m gyorsúszás elődöntőjébe a pekingi olimpián. A magyar versenyző 49.27 mp-es idővel ért célba, ez összesítésben a 28. helyre volt elegendő.