Petrovics: A magyar csapat nagyon harap

Infostart
2008. augusztus 12. 13:10
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 17-6-ra győzött a görögök ellen a pekingi olimpián, a csoportmérkőzések második fordulójában. A magyar csapatból Benedek Tibor, Biros Péter és Molnár Tamás is három gólt dobott. Az Újpest férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője úgy látja: a magyar csapat nagyon harap.

Az eredmény önmagáért beszél - mondta az Újpest férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője az InfoRádiónak azután, hogy Kemény Dénes tanítványai 17-6-ra legyőzték a görögöket.

A magyar csapat nagyon harap, Montenegró ellen is megérdemelte volna a győzelmet, a görögök pedig mélyponton van, ezt bizonyítja, hogy az ausztrálok is simán verték őket. A válogatott akkor eredményes, ha "megvalósul a közteherviselés". Ez kell ahhoz, hogy a védekezés is tökéletesen működjön - tette hozzá Petrovics Mátyás.

Amiben jobbak vagyunk mindenkinél, hogy több a klasszisjátékos. Bárki eldöntheti a meccset, hárman-négyen mindig jól játszanak, míg más csapatokról nem lehet ezt elmondani - mondta az Újpest férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője.

A szakértő úgy véli, nem fog visszaesni a magyarok teljesítménye, hiszen az ausztrálok ellen is szinte a maximumot kell majd nyújtani, a kanadaiak elleni mérkőzés pedig éppen jó lesz a különböző taktikai elemek gyakorlására - magyarázta az edző, aki szerint a magyarok megnyerik csoportjukat.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást