Nébald: Nemcsiknek nehezen megy az átállás

Infostart
2008. augusztus 12. 09:50
Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás a 32 között, Szilágy Áron pedig a 16 között búcsúzott a pekingi olimpián a férfi kardvívók egyéni versenyében. Nemcsik és Szilágyi felkészülése nem sikerült jól, mivel edzőjük, Gerevich György augusztus 2-án súlyos betegség miatt elhunyt - mondta az InfoRádiónak a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya. Nébald György hozzátette: az utóbbi egy évben bekövetkezett stílusbeli változások sem kedveztek Nemcsik Zsoltnak.

Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron felkészülése nem sikerülhetett úgy, ahogy szerették volna: edzőjük, Gerevich György súlyos betegsége miatt az olimpia előtti hetekben már nem tudott velük dolgozni, a sportolók elutazása napján elhunyt - mondta az InfoRádiónak a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya.

Azt, hogy Gerevich két tanítványa kiesett, nem lehet kizárólag a tragédiával magyarázni - tette hozzá Nébald György, megjegyezve: a zsűri munkáját nem kívánja minősíteni.

A kapitány szerint a kardvívás sokat változott az utóbbi egy évben, egyre támadásellenesebb, ez pedig nem kedvez Nemcsik Zsoltnak, akinek az volt az erőssége, hogy jól támadott és lendült át az akciókon.

A magyar kardozónak nehezen megy az átállás, részben ő is ezzel magyarázta a vereséget: a bírák most rendre a Nemcsik támadásaira adott riposztokat pontozták - mondta Nébald György.

Nagyon sűrű a mezőny, már az elején világbajnokok találkozhatnak egymással, könnyű kiesni - magyarázta a vívók eddigi gyengébb szereplését a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást