Erődemonstrációt tartottak Kásásék

Infostart
2008. augusztus 12. 09:04
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos és látványos játékkal 17-6-ra győzött Görögország ellen a pekingi olimpia csoportmeccseinek második fordulójában.

A görög gólszerzők: Anasztasziosz Szkizasz 2, Antoniosz Vlontakisz, Jannisz Tomakosz, Dimitrosz Miteludisz, Georgiosz Afrudakisz 1-1

A Montenegró elleni döntetlen után azzal a tudattal szállhattak vízbe a magyarok Görögország ellen, hogy a győzelem megszerzése mellett a gólkülönbségre is figyelni kell. Ennek tudatában gyorsan két góllal elhúzott Kemény Dénes együttese, előbb Benedek talált be, majd Madaras használt ki egy emberelőnyt. A görögök szépíteni tudtak, de beindult a magyar henger, és előbb Kásás, majd a két Varga-testvér, Dénes és Dániel is eredményes volt. A stabil védekezésnek köszönhetően a görögök nem tudtak veszélyt jelenteni Szécsi kapujára, majd még az első nyolc perc során Benedek duplázott és Biros is gólt szerzett ötméteresből, így 7-2-es vezetéssel zárult a negyed.

A második periódus kiegyenlítettebb volt, a görögök az elején betaláltak, de Biros bombája, majd Molnár remek elmozgásból szerzett találata után 9-3-ra vezetett a címvédő. A negyed végén a görögök is kihasználtak egy fórt.

A nagyszünet után folytatódott a magyar pólógála, remek akciók végén Hosnyánszky, Varga Dániel és Kiss Gergely is csodás gólt szerzett, míg Biros harmadik találatát szerezte a meccsen. A görögök mindössze egyszer jártak túl Szécsi eszén, így 13-5-ös vezetéssel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó nyolc percben sem változott sokat a játék, Molnár továbbra is élt, míg Benedek kapufás gólja élményszámba ment. A kapuban ekkor már Gergely állt, aki hozta a Szécsitől is látott bravúrokat. Biros negyedszer is betalált, míg a végén Madaras is eredményes volt, ezzel 17-6-ra nyert a remekül teljesítő magyar együttes.

A magyarok következő ellenfele csütörtökön Spanyolország lesz.

Magyarország-Gögörország 17-6 (7-2, 2-2, 4-1, 4-1)
Magyarország: Szécsi Zoltán - Varga Tamás, Kásás Tamás 1, Kiss Gergely 1, Benedek Tibor 3, Biros Péter 4, Molnár Tamás 2. Csere: Gergely István, Madaras Norbert 2, Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 2, Hosnyánszky Norbert 1.

További eredmények:
Montenegró-Kanada 12-0
Spanyolország-Ausztrália 9-8

A csoport állása: 1. Spanyolország 4 (25-14), 2. Montenegró 3 (22-10), 3. Magyarország 3 (27-16), 4. Ausztrália 2 (20-17), 5. Görögország 0 (14-29), 6. Kanada 0 (6-28)