Baczkó kikapott, hetedikként zárt

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 11. 13:12
Elvesztette második mérkőzését a vigaszágon Baczkó Bernadett: az 57 kilogrammosok között induló magyar dzsúdós a francia Barbara Hareltől kapott ki. A tavalyi világbajnokságon bronzérmes magyar dzsúdós így a hetedik helyen zárt a pekingi olimpián.

Első mérkőzését megnyerte, a másodikat azonban elvesztette, így a hetedik helyen zárt Baczkó Bernadett a pekingi olimpián.

A tavalyi világbajnokságon bronzérmes magyar dzsúdós zután került a vigaszágra, hogy kikapott a bajai születésű, de ausztrál színekben versenyző Pekli Máriától a 32 között, legyőzője pedig a folytatásban ipponnal verte a tunéziai Neszria Dzselasszit, így bejutott az elődöntőbe.

Baczkónak Dzselasszit még sikerült megvernie, a francia Barbara Harelt - akit a tavaly vb-n megvert a négy közé jutásért - azonban nem tudta legyőzni. A találkozó páros intéssel indult, aztán előbb a magyart, majd 31 éves, kétszeres Európa-bajnok ellenfelét figyelmeztették, így két jukó állt az eredményjelzőn.

Már csak 16 másodperc volt hátra, amikor Harel fejenátfordítást kezdeményezett, Baczkó pedig a tótágasból a vállára esett, ami vazarit és végül győzelmet ért riválisának.

"A levegőben véletlenül hasba rúgott a francia, utána elnézést is kért érte, én viszont amiatt nem tudtam kifordulni, és a lábamra érkezni. Bár nem fáradt el annyira, amennyire gondoltam, a taktika működött, majd legközelebb legyőzöm őt. Örülök, hogy a hetedik helyen végeztem, bár nem bírtam kihozni magamból a maximumot. Londonra próbálok majd máshogy készülni, ezzel együtt a mostani világranglistás pozícióm alapján reális a végeredmény" - mondta Baczkó, akit hamarosan elkísértek doppingvizsgálatra.