Az utolsó pillanatban mentettek pontot Görbiczék

Infostart
2008. augusztus 11. 06:14
Az utolsó másodpercben dobott góllal mentett pontot a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen a pekingi olimpia B csoportjának második fordulójában.

Második csoportmeccsét egy nagyszerű, 3-0-s rohammal kezdte a magyar női kézilabda-válogatott, de a brazilok fordítani tudtak néhány perc alatt. Az első hullámvölgyet követően magára talált a csapat, Görbicz, Kovacsicz és Szamoránszky repítette az együttest, amely a félidő felénél már 9-6-ra vezetett.

A különbség egyre nőtt, sokáig öt góllal vezetett Hajdu János csapata. A szünet előtt Görbicz zsinórban három gólt ért el, ekkor 17-11 volt az eredmény, de a brazilok még egyszer bevették Pálinger kapuját, így öt találattal vezettek az ötletesen játszó magyarok a pihenőre vonulva.

Fordulás után aztán alaposan megváltozott a játék képe, és a brazilok öt perc alatt ledolgozták hátrányukat, míg a magyarok egyszer sem találtak be. A gólcsendet Görbicz törte meg, majd Szamoránszky két góljával ismét kettővel (20-18) vezetett a magyar válogatott 40 perc elteltével.

A brazilok jóval több emberelőnyt kaptak, így könnyen ki tudtak egyenlíteni a gyengén védekező magyarok ellen. A két együttes ekkor fej-fej mellett haladt, egy-két góllal el tudtak húzni a mieink, de a dél-amerikai ellenfél rendre egalizált.

A magyar együttes nem tudott váltani játékán, nem találták a ritmust, és a védekezés is szellős volt. A 27. percben már a brazilok vezettek (25-26), majd kettőre növelték vezetésüket, miután a másik oldalon Szamoránszky ziccert rontott. Még egy hajrát tudott indítani a magyar válogatott, Ferling és Szűcs révén sikerült egyenlíteni (27-27), de az utolsó percben Amorim betalált.

Fél perce maradt támadni a magyaroknak, így csak az volt a kérdés, vereség vagy döntetlen lesz a vége. Az időkérés után Pálinger helyett is mezőnyjátékos jött be, de a brazilok apró szabálytalanságokkal és a nem éppen sportszerű labdára fekvéssel húzták az időt. Egy másodperc volt hátra, amikor egy szabaddobás után Tomorinak passzoltak hátra, aki könyörtelenül bevágta a hálóba.

A magyarok két meccs után három ponttal állnak, a következő ellenfél Németország lesz szerdán.

Magyarország-Brazília 28-28 (17-12)
Magyarország: Pálinger Katalin - Kovacsicz Mónika 6, Tomori Zsuzsanna 3, Szamoránsky Piroska 6, Tóth Tímea 1, Görbicz Anita 8/3, Vérten Orsolya 2. Csere: Hornyák Ágnes, Ferling Benadett 1, Bódi Bernadett, Szűcs Gabriella 1