Görbiczék Brazília ellen menetelhetnek tovább - a hétfői program

Infostart
2008. augusztus 10. 18:20
Hétfőn már a csoportkör második fordulójának mérkőzéseit játsszák a pekingi olimpia női kézilabdatornáján. A magyar válogatott 4 óra 45 perctől Brazíliával küzd meg, és ha nyer, akkor szinte biztosan bejut a legjobb nyolc közé.

Görbicz Anitáék meccse után nem sokkal, reggel hét órától megkezdi szereplését a magyar női vízilabda-válogatott is. Godova Gábor szövetségi kapitány csapata Hollandia ellen mutatkozik be a kínai fővárosban.

A legkorábban ébredő magyar szurkolók Sidi Péterért szoríthatnak, a sportlövő 3 órakor kezd a légpuskások 10 méteres alapversenyében.

Az úszódöntőket hétfőn is négy órától rendezik, de ezen a napon magyar indulók nélkül. A délután fél egykor kezdődő előfutamok során 200 gyorson Mutina Ágnes, 200 pillangón Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn, 200 vegyesen pedig Cseh László és Kerékjártó Tamás küzd meg a továbbjutásért.

A női tőrvívók egyéni versenyében Knapek Edina hat órakor, Varga Gabriella fél hétkor, Mohamed Aida pedig hét órakor kezd. A tét mindhármuknak a nyolcaddöntőbe kerülés.

Az ökölvívók 60 kilós súlycsoportjában fél nyolckor kezdődnek meg a meccsek többek között Varga Miklós részvételével.

A cselgáncsozók programjában ezúttal a női 57 kilós súlycsoport szereplői is érdekeltek, a magyarok közül Baczkó Bernadett bizonyíthat reggel hat órától.

Ha az időjárás engedi, akkor a teniszezők Szávay Ágnes is megkezdheti szereplését. Az első fordulóban egyesben a hazai közönség előtt szereplő Cseng Csie vár rá, míg Arn Grétával párosban a Morita Ajumi, Szugijama Aj japán duóval kell megküzdeniük. A teniszprogram kedvező esetben magyar idő szerint fél ötkor kezdődik.

A vitorlázók versenyében két magyar szörfös, Detre Diána és Gádorfalvi Áron is érdekelt reggel hét órától.