Cseh és Kis is döntős 400 vegyesen

Infostart
2008. augusztus 9. 13:00
Cseh László és Kis Gergő is bejutott a 400 méteres vegyesúszás vasárnapi döntőjébe a pekingi olimpián.

A legjobb idővel a világcsúcstartó és címvédő Michael Phelps került be a fináléba. Az amerikai sportoló új olimpiai csúcsot ért el 4:07.82 perces eredménnyel.

A második időt Cseh László érte el, 4:09.26 perces eredménnyel, míg Kis Gergő az ötödik idővel jutott a döntőbe.

"Nem adtam bele mindent, nem úsztam ki magam, maradt bennem tartalék. Annak viszont nem örülök, hogy a két amerikai között kell úsznom a döntőben, ezt akartam elkerülni" - mondta Cseh a távirati irodának nyilatkozva.

Mindkét magyar felborította tehát a papírformát, hiszen az előzetesen várt harmadik hellyel szemben Cseh másodikként jutott tovább, míg Kis egyéni csúcsával két, előzetesen jobbnak ítélt riválisát is megelőzte.

A 400 méteres vegyesúszás fináléját magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 órakor rendezik.

Dara Eszter a 13. idővel bejutott a női 100 m pillangó vasárnapi elődöntőjébe. A magyar versenyző 58.39 mp-es új országos csúcsot úszott az előfutamban, 12 századdal megdöntve saját, a júliusi országos bajnokságon elért eredményét.

"Nagyon örülök a csúcsjavításnak, s hogy mi lesz a holnapi elődöntőben, majd kiderül. A célomat azonban már elértem, ami a rekord megdöntése volt" - nyilatkozta.

Hosszú Katinka a 12., Jakabos Zsuzsanna pedig a 13. időt érte el női 400 vegyesen, így egyikük sem került be a vasárnapi fináléba. Férfi 400 méter gyorson Gercsák Balázs a 32. időt érte el, így szintén nem jutott tovább. Férfi 100 mellen Bodor Richárd 19., Gyurta Dániel pedig 24. lett.