Már Pekingben a magyar csapat nagy része

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 3. 10:02
Rendben megérkezett Pekingbe a magyar olimpiai csapat nagy része. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint 12 sportág 125 versenyzője és szakvezetője, valamint az egészségügyi csoport munkatársai már szálláshelyüket is elfoglalták.

Szombaton délben 12 sportág képviselői - birkózók, cselgáncsozók, evezősök, kerékpárosok, ökölvívók, sportlövők, súlyemelők, teniszezők, vitorlázók, vívók, valamint a
női kézilabda- és vízilabda-válogatott tagjai, továbbá szakvezetők és az egészségügyi csoport tagjai - indultak útnak kora délután, majd a repülőgépük helyi idő szerint reggeli 5:20-kor szállt le Pekingben.

A delegációt többek között a kinti magyar kolónia mintegy harminc tagja - köztük Kusai Sándor nagykövet - várta a repülőtéren.

A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint a csapat nagyságához mérten az útlevél ellenőrzés olajozottan ment, az olimpiai faluban pedig rendkívül segítőkészek voltak a házigazdák, így fél tíz táján már mindenki a szobájában lehetett.

A kajak-kenu válogatott hajói is megérkeztek, így a sportolók napokon belül megkezdhetik a felkészülést a Sunji Evezős és Kajak-Kenu Pályán. A női kézilabda-válogatott tagjai között ott van Görbicz Anita is, aki hat nappal ezelőtt egy konyhai balesetben megégette magát. Sinka László sportágvezető főtitkár közölte: a kézilabdázó már a csoportmérkőzéseken is játszhat, de erről az orvosi vélemények alapján döntenek.

Nem utazott el viszont Módos Péter kötöttfogású birkózó, akit egy bakteriális fertőzés miatt kórházban kezelnek; ő a tervek szerint egy hét múlva repül Pekingbe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Csurka Gergely, a MOB szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást