Németh Krisztián bemutatkozott a Liverpool első csapatában

Infostart
2008. július 30. 23:53
A Liverpool FC csapata szerda este felkészülési mérkőzést játszott a spanyol bajnokság ezüstérmesével, a Villarreallal, utóbbi pályáján, az El Madrigalban. A találkozó 0-0-ra végződött. A második félidőben 23 percet játszott Németh Krisztián is.

Az U19-es válogatott csatára a második magyar játékos Kozma István után, aki szerepet kapott a Liverpool első csapatában. Rafa Benítez a találkozóra bő kerettel utazott, s magával vitte a magyar játékost is.

Messze nem a legjobb tizenegyével kezdett a Liverpool, az alapcsapatból csak Steven Gerrard volt a pályán (Diego Cavalieri - Andrea Dossena, Sami Hyypiä, Martin Skrtel, Stephen Darby - Damien Plessis, Joszi Benajun, Steven Gerrard, Andrij Voronin - Robbie Keane, David Ngog), s kezdett a napokban vett Robbie Keane is.

Németh a második félidőben állt be, a tekintélyes cseresor (Németh Krisztián, Steve Finnan, Daniel Agger, Fernando Torres, Xabi Alonso, Jermaine Pennant, Alvaro Arbeloa, Dirk Kuyt, Daniel Pacheco, Jay Spearing, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Pepe Reina) egyik tagjaként.

A játékrész közel felénél, miután akadt két ígéretes megmozdulása, az egyik Insúa, a másik Pacheco labdájából, lement a pályáról - Fernando Torres váltotta. Az eredmény a továbbiakban is maradt 0-0.

Ám aligha ez a lényeg - hanem, hogy Németh bemutatkozott. Aminek nem örültünk bő egy hete Szombathelyen (az Arsenal szinte a tartalékcsapatát játszatta), most annyira könnyedén vesszük. Ne áltassuk magunkat: még nem ez a nagy áttörés. Bár Rafa Benítez a napokban többször is dicsérte Némethet, több angol lap már a találkozó előtt "Németh régen várt bemutatkozását" is emlegetve harangozta be a mérkőzést, egyelőre négy-öt csatár is előtte van a sorban.

De: az első lépést megtette.