Több magyar sportvezető jelentős szerepet tölt be az olimpia szervezésében

Infostart
2008. július 28. 07:30
Több magyar sportvezető is jelentős szerepet tölt be a pekingi olimpia versenyeinek szervezésében. Vajda László ismét igazgatóként vesz részt a szervezőbizottságban, míg a 72 úgynevezett technikai delegátus közül négy magyar. A Gólvonal című sportmagazinnak nyilatkozott Aján Tamás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke.

Mindent megteszek azért, hogy ennek a kis országnak a sporterejét, mely nem csak a nagy események rendezésében, hanem szakembereink kiváló felkészültségében is jelentkezik, elismerjék a világon - nyilatkozta az InfoRádiónak Aján Tamás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki egyben a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke is.


Kifejtette, a 28 sportágból négyben van magyar technikai delegátus, ami a legmagasabb szakmai elismerés az olimpiát rendező ország és négy nemzetközi szervezet részéről. Büszkék kell legyünk arra - mondta -, hogy magyar technikai delegátus van birkózásban, súlyemelésben, kajak-kenuban és triatlonban.

Aján Tamás rámutatott, jó hírük van a magyar sportági szakembereknek. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja úgy látja, ez köszönhető Vajda Lászlónak is, aki ismét tagja a szervezőbizottságnak, és tagja volt már annak a legutóbbi két olimpián is.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást