Vereckei Ákos elégedett lesz azzal, amit elér az olimpián

Infostart
2008. július 21. 19:49
Két számban indulhat a pekingi olimpián Vereckei Ákos. A Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kajakozója egyesben 500, négyesben pedig 1000 méteren szerepelhet a kínai fővárosban. A csapathajóban viszont új társakkal kell indulnia.

Nincs különbség a felkészülésben, minden versenyszámnak megvan a metódusa, ahogy föl kell rá készülni - nyilatkozta az InfoRádiónak Vereckei Ákos kajakozó. Hozzátette: nehéz döntés volt az új négyes összeállítása. Reméljük - mondta -, hogy szép eredménnyel ezt majd feledtetni tudjuk. "Egyelőre még csak kétszer eveztünk négyesben."

Az elmúlt 10 évben az volt a jellemző, hogy nagyon korán hoztuk a csúcsformát, és amíg a szervezetem bírta, három hónapot kihúztam ebben a jó formában - fejtette ki a kajakozó. Az elmúlt pár év azonban azt bizonyította - mutatott rá -, hogy ezt már nem lehet csinálni.

Most versenyről versenyre kerülök egyre jobb formába. Egyre koncentráltabbak az edzések, rövidebbek és intenzívebbek, köztük egyre több pihenőidővel. Az időre menő edzések azt mutatják, hogy jó ez az irány - jegyezte meg Vereckei Ákos.

Bármivel elégedett leszek Pekingben - jelentette ki az olimpikon. Miért szakadjak meg, ha nem vagyok elég jó ahhoz, hogy nyerjek, aztán nem nyerek, és egész életemben bánt ez a dolog? - tette föl a kérdést. Felkészülünk, oda fogunk csapni, és amit elérünk, azzal elégedett leszek. Nem fogok bánkódni semmi miatt - nyilatkozta Vereckei Ákos.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást