Angyal: Szomorúság ül a szemükben, de tudják, mi a dolguk

Infostart
2008. július 18. 16:09
Egy számban vállalta az indulást a pekingi olimpián Kozmann György, a kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György társa - mondta az InfoRádiónak a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. A világbajnok sportoló a 21 éves Kiss Tamással párosban 1000 méteren indul, míg 500 méteren a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás kettős vesz részt az augusztusi játékokon - tette hozzá Angyal Zoltán.

"Nem szakmai alapon született meg a döntés, de ebben a helyzetben, azt hiszem, ez érthető" - mondta az InfoRádiónak a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, miután kiderült, hogy Kozmann György, a kedden elhunyt Kolonics György társa 1000 méteren Kiss Tamással indul, míg 500-on a Sáfrán testvérpár áll rajthoz.

Angyal Zoltán hozzátette: kedd óta többször beszélt Kozmann Györggyel, és nagyon örül, hogy a kenus vállalta az olimpiai részvételt. A szövetségi kapitány úgy véli: a sportoló jövője szempontjából ez volt a megfelelő döntés. "Itt már, sajnos, nem aranyéremről, helyezésekről, meg pontokról van szó, hanem az emberi tényezőről" - hangsúlyozta a szakember.

Angyal Zoltán hozzátette: ezért fogadta el Kozmann György döntését, azt, hogy Kiss Tamással szeretne indulni. A 21 éves kenus - akárcsak Kozmann és Kolonics - Ludasi Róbert csoportjában edz, a kapitány szerint "mentalitásában és hozzáállásában nagyon korrekt versenyző" - magyarázta a szövetségi kapitány.

Túl sok lett volna Kozmann Györgynek, ha 500-on is elindul, ezért nyilvánvaló volt, hogy e számban a tartalék kettős, Sáfrán Mihály és Sáfrán Mátyás áll majd rajthoz - mondta Angyal Zoltán. "Tudom, hogy szakmailag közelebb áll hozzájuk az 1000 méter, de ebben a helyzetben nem a szakmai kérdések domináltak, hanem az emberi tényező" - szögezte le a szövetségi kapitány.

Angyal Zoltán elmondta: szerdán ellátogatott a Szolnokon készülő női és férfi kajakosokhoz, hogy elbeszélgessenek a történtekről. "Nagyon nagy szomorúság és félelem ül a szemekben, de keményen végigcsinálták az edzéseket, és tudják, mi a dolguk. Megpróbálják túltenni magukat a fájdalom pillanatain", és minden erejüket az olimpiai szereplésre fogják fordítani, Koló emlékére - fűzte hozzá a szakember.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást