Kemény Dénes: "Messze van az olimpia, sokat tudunk még dolgozni"

Infostart
2008. július 15. 13:24
Csak jövő hétfőn adja le olimpiai csapatának névsorát Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes az elmúlt három év ezüstsorozata után a malagai Európa-bajnokságról bronzéremmel tért haza.

Ez egy jól sikerült meccs volt - mondta az InfoRádiónak a vízilabda Európa-bajnokságról bronzéremmel hazatérő magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint nehéz volt a bronzmeccs, mert a magyar csapatban két sérült játékos is volt, és rengeteg kiállítást ítéltek a bírók.

Kemény Dénes úgy véli: a malagai Eb-n már látszott, hogy kik azok a csapatok, akik leginkább kandidálták magukat az olimpiai éremre, de bármi egy-egy apróságon múlhat.

Az edző példaként említette a végül Európa-bajnokságot nyert Montenegró elleni vereséget, amikor szerinte figyelmetlenségből a mérkőzés vége előtt 20 másodperccel kaptunk egy elkerülhető emberhiányt, amit be is lőtt az ellenfél.

Ugyanakkor hasonló módon nyertünk a horvátok ellen - mondta a szövetségi kapitány, aki bíztatónak nevezte, hogy messze van még az olimpia, így sokat lehet dolgozni, hogy jobban játsszon a magyar csapat.

Kemény Dénes elmondta: a végleges olimpiai keretről a nevezési határidő napján, vagyis július 21-én dönt.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást