Búcsúzó olimpiai bajnokot köszöntöttek - képgaléria

InfoRádió / MTI
2008. július 12. 15:24
Takács Krisztián 24.05 másodperccel új országos csúcsot ért el 50 méter pillangón az úszó országos bajnokság zárónapján, amelyen a visszavonuló olimpiai bajnokot, Kovács Ágnest is köszöntötték.

Az országos csúcs megjavítása mellett Takács Krisztián Cseh Lászlót is maga mögé utasította. Utóbbi 200 méter mellen is második lett, ebben a számban Gyurta Dániel mögött.

Jelen állás szerint 31 fős úszócsapat utazik majd a pekingi olimpiára, a szövetség elnöksége szerdán véglegesíti az indulók névsorát.

A program zárásaként az olimpia, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes versenyen kívül leúszta pályafutása utolsó 50 méterét, majd kisebb ünnepség következett.

A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Schmitt Pál elnök, a szövetség képviseletében Darnyi Tamás alelnök és Kiss László szövetségi kapitány, Kovács Ágnes korábbi trénere, a volt társak közül pedig Szabó József és Güttler Károly köszöntötte.

Trénere, Turi György egy festményt adott át neki, majd kapott egy tortát is - Kovács Ágnes vasárnap ünnepli a 27. születésnapját -, végül pedig felhangzott a Himnusz.

"Ugyanígy éreztem magam a Himnusz alatt Sydneyben, a dobogó tetején, és körülbelül most is akkor törött el a mécses, mint nyolc éve" - mondta a könnyekig meghatódott ünnepelt.