Kemény: A megérzéseimre hagyatkoztam

Infostart
2008. július 2. 11:59
A malagai vízilabda Európa-bajnokság is az olimpiai felkészülés része - hangsúlyozta az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes megjegyezte, hogy csak a kontinensviadal után kell leadnia az augusztusi játékokra utazó csapat névsorát.
Hétfőn este kijelölte a keretét az Európa-bajnokságra, de még nem az olimpiára, noha korábban azt mondta, meghozza a mindkét világversenyre érvényes döntést. Miért határozott végül másként?

Annyiban mindkét tornára érvényes a keret, hogy az Európa-bajnokság csapata a pillanatnyi legerősebb csapat a véleményem szerint, ez akkor fog változni az olimpiára, ha két hét múlva másként gondolom. Ez az Eb és az olimpia csapata, de most még csak a kontinenstornára kellett jelölni, az ötkarikás játékokra egy héttel az Eb után kell leadni a névsort.

Mennyire volt nehéz a döntés?

Talán nehezebb volt, mint az elmúlt években. Volt pár olyan poszt, ahol szinte különbség sem volt a játékosok között, így a megérzéseimre hagyatkoztam. Kisebb baj, ha az Eb-n derül ki egy-két döntésemről, hogy hibás.

Milyen céllal utaznak ki az Eb-re?

Az a cél, hogy minél jobban szerepeljünk, de nem felejtjük el, hogy olimpia is lesz. Vagyis a tudásunkhoz és a lehetőségekhez képest a legjobbat akarjuk elérni, de készülünk Pekingre is. Ez meghatározza az edzéseket is, hiszen ha olyan tapasztalunk, amit sürgősen ki kell javítani, azt a délelőtti gyakorláson megpróbáljuk megtenni, noha a játékosok nem szeretnek meccsnapon edzeni, de most nem leszek kegyes.

A szerbektől Ikodinovics motorbalesete után hiányozni fog. Ez mennyiben változtathatja meg az esélyeket?


Nagyszerű játékos, sok borsot tört az orrunk alá, és ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok neki, de mindig a csapat számít, és a szerb válogatotterős együttes. A csapat ereje mindig az egységben van.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást