Urbányi: A spanyolok belehaltak a szépségbe, de ez is belefért

Infostart
2008. június 30. 17:01
A spanyol válogatott legerősebb része a középpálya volt, amely remekül szűrte meg az ellenfél támadásait - mondta az InfoRádiónak Urbányi István labdarúgóedző, aki szerint az Európa-bajnokság legszebb futballját a hispán együttes mutatta be, így teljesen megérdemelt a sikere.

Labdabiztos, technikás, gyors és okos játékosok alkotják az Európa-bajnok spanyol válogatottat - mondta az InfoRádiónak Urbányi István. A korábbi válogatott futballista, labdarúgóedző szerint a hispán játékosok ugyan fizikailag hátrányban vannak bizonyos csapatokkal szemben, de kitűnő helyezkedéssel és a játékintelligenciával ezt kompenzálni tudják.

A németek elleni vasárnapi döntőben a spanyol együttes tagjai többször is belehaltak a szépségbe, lövés helyett is passzoltak - emelte ki Urbányi István. Az Újpest korábbi vezetőedzője hangsúlyozta: a spanyolok érezték, hogy magabiztosak, érezték, hogy megy a játék, és élvezték is a focit. Az egy jó csapat, amelyiknek négy-öt tagja is az ellenfél 16-osán belül helyezkedik, és passzolgat.

Urbányi István a Xavi, Senna, Iniesta hármast tartja a spanyol nemzeti csapat legfontosabb pontjának. Óriási előnyt jelentett, hogy csereként is olyan labdarúgókat vethetett be Luis Aragonés szövetségi kapitány, mint Xabi Alonso és Fabregas.

Fernando Torres megmutatta, hogy az a típusú támadó, aki egyedül is képes helyzetet kialakítani, gólt szerezni és egy meccset eldönteni - fejtette ki a labdarúgóedző. Hozzátette: a spanyol csatár folyamatosan megjátszható volt, és ez nagy könnyebbséget jelent a mélységből induló társaknak.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást