Merkel is az "örök második" Ballackot vigasztalta

Infostart
2008. június 30. 01:34
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy a spanyolok jobban játszottak a döntőben, és megérdemelten nyerték meg az Európa-bajnokságot.

"A spanyolok jobban futballoztak, mi nem a legjobb arcunkat mutattuk, nem tudtunk az ő szintjükre felnőni. A spanyol válogatott az egész Eb-n kitűnően játszott, technikailag egyszerűen kiválóak. Miután megtalálták a ritmusukat, már nem volt válaszunk" - értékelt a német tréner, aki hozzátette: elemezni kell az okokat.

"Dicsérettel tartozom a játékosaimnak, fantasztikus volt, amit az elmúlt hat hét során elértünk. A labdarúgók csalódottak, de minden okuk megvan rá, hogy büszkék legyenek" - tette hozzá Löw.

"Csalódott vagyok, de az igazi csalódást csak napok, hetek, vagy évek múltán fogom érezni" - mondta a válogatottságtól visszavonuló kapus, Jens Lehmann.

Michal Ballack szerint a német együttes túl sok hibát követett el a döntő során, így pedig nem lehetett nyerni. A csapatkapitány idén már a negyedik ezüstérmét szerezte.

A játékostársak többsége is a középpályást vigasztalta, és így Angela Merkel német kancellár is. "Harmadikok voltunk a 2006-os vb-n, most másodikok lettünk, így azt mondtam Ballacknak, 2010-ig kell várni, hogy ünnepelhessünk."