A Kölyök csak egy hajszállal maradt le

Infostart
2008. június 30. 15:45
Olvasóink az Európa-bajnoki döntőn győztes gólt szerző spanyol támadót, Fernando Torrest látták a finálé legjobbjának, de az InfoRádió, a Sky Sports és látogatóink osztályzatai alapján számított átlag szerint csapattársa, Xavi Hernandez lett a meccs embere.

Fernando Torres remek játékát olvasóink 9.4-es átlaggal értékelték, így az InfoRádiótól kapott 9-es és a Sky Sportstól kiérdemelt 8-as után 8.8-as átlaggal zárta a vasárnap esti Európa-bajnoki döntőt.

Bár látogatóink 8.8-as átlaggal osztályozták Xavit, a spanyol középpályás az InfoRádiótól és a Sky Sportstól is 9-est kapott, így a három értékelés alapján számított átlaga, 8.93 jobb lett Torres mutatójánál. Az apró termetű spanyol labdarúgót az UEFA a torna legjobbjának választotta, míg a döntő legértékesebb játékosa a Kölyök becenevű Torres lett.

Nem maradt le sokkal a spanyol középpálya másik motorja, a rengeteg labdát szerző és kiválóan védekező Marcos Senna, aki 8.6-os átlagot kapott, míg Andrés Iniesta 8.17-es eredménnyel zárta a finálét. Az aranyérmes spanyol válogatottból David Silva (6.9) és Joan Capdevila (6.8) maradt csak a 7-es átlag alatt.

A német együttesből Bastian Schweinsteiger kapta a legjobb értékelést olvasóinktól és az InfoRádiótól is, így a középpályás végül 6.37-es átlaggal fejezte be a találkozót.

A német kapus, a válogatottságtól visszavonuló Jens Lehmann 6.2-es átlagot kapott, de a védelem három tagja is 5-ös értékelés alatt zárt. Nem lehet büszke eredményére Kevin Kuranyi (4.4), aki csereként beállva nem tudott új lendületet adni a Nationalelfnek.

A részletes eredményt megnézheti, ha ide kattint.