Kemény: Több kulcsjátékosom durván alulteljesített

Infostart
2008. június 29. 19:12
Nem volt elragadtatva a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya néhány kulcsjátékosa teljesítményétől. Kemény Dénes az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában azt mondta, hogy voltak, akik csak 10-20 százalékát nyújtották valós tudásuknak, ezt a gyenge formát pedig nem tudja mire vélni.

A magyar válogatott az elmúlt másfél héten valamennyi barátságos meccsét megnyerte, de a vártnál általában kisebb különbséggel. Kemény Dénes célja az volt, hogy már vasárnap kihirdesse a malagai Európa-bajnokságra és a pekingi olimpiára utazó keretét, de a látottak alapján a szakvezető keddig vár ezzel.

Nem sürget az idő, és semmiképpen nem akarok rossz döntést hozni. A játékvezetés elég hektikus volt, a történteket a videofelvételek és a statisztikák alapján ki kell elemeznem. A mutatott játék többeknél megfelelt a várakozásaimnak, de néhány kulcsemberem durván alulteljesített - mondta a szakvezető.

Kemény Dénes megjegyezte, hogy el kell velük beszélgetnie, mert legalább közepes teljesítményre számított tőlük is. Ehhez képest voltak olyanok, akik mindössze 10-20 százalékát nyújtották valós tudásuknak.

A szövetségi kapitány az InfoRádióban arról is beszélt, hogy igen feszült a társaság, éppen ezért sajnálja, hogy nem tudott már most dönteni.

Van egy-két poszt, ahol elvileg az Európa-bajnokság után cserélhetnék, de ha Malagában is azzal a feszültséggel játszanak a fiúk, mint itt, akkor júliusban sem tudunk gördülékenyen vízilabdázni. Éppen ezért a keddi döntésem már az olimpiára is érvényes - mondta Kemény Dénes.