Angyal: Benedekkel nem lenne jobb a négyes

Infostart
2008. június 29. 19:51
Nem lenne jobb Benedek Dalmával a magyar női kajak négyes - jelentette ki Angyal Zoltán szövetségi kapitány az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

A szakvezető szerint Kovács Katalin képes lehet a sikeres triplázásra a pekingi olimpián, mivel az MTK 23-szoros világbajnoka kiemelkedő formában van, és remekül szerepelt az év eddigi versenyein. Angyal Zoltán megjegyezte, hogy az eredményes augusztusi két naphoz szükség lesz egy feszültségmentes felkészülésre.

A szövetségi kapitány azt mondta, hogy sajnálja az olimpiáról lemaradó Benedek Dalmát és Paksy Tímeát, de nem térhet el a válogatási elvektől, amelyek szerint nem az egyesben nyújtott teljesítmények alapján, hanem a négyes válogatón dől el az olimpiai szereplés a csapathajóban. (A végső döntést a magyar szövetség elnöksége jövő pénteken hozza meg.)

Megjegyezte: ő maga tavaly azt javasolta, hogy az egyéni teljesítményeket figyelembe véve lehessen variálni, de éppen a sikeredző Fábiánné Rozsnyói Katalin és Benedek Dalma érvelt a legintenzívebben ennek az ellenkezője mellett, az elnökség pedig tavaly októberben Fábiánnéék érveit fogadta el.

Angyal Zoltán arról is beszélt, hogy Benedek Dalma hiába a második legjobb egyesben, nem alkalmas a csapathajóban való szereplésre, ezt pedig éppen Fábiánné mondta korábban a másik női csoport irányítását azóta elvállaló Sári Nándornak.

A szakvezető nem érti, hogy Benedek Dalma az InfoRádióban miért a magyar szövetség elnökségét hibáztatta, ráadásul a Dunaferr versenyzőjének is van felelőssége abban, hogy Kovács Katalin elhagyta Fábiánné egyre rosszabb légkörben dolgozó csoportját, és kialakult a számára végül előnytelen helyzet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást