Szávay párosban is nyert Wimbledonban - örömtenisz Szafinával

InfoRádió / MTI
2008. június 25. 22:59
Egyéniben aratott győzelme után szerdán párosban - Dinara Szafina oldalán - is győzött Szávay Ágnes a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

A tizedikként rangsorolt magyar-orosz duó két játszmában verte a Tathiana Garbin, Marija Koricceva olasz, ukrán kettőst, és a következő körben az Emilie Loit, Pauline Parmentier francia páros lesz az ellenfele.

"Az egyes meccsen Niculescu ellen nagyon merev voltam és csak a második szettben, 0:3-nál lazultam le, ekkor azt mondtam magamnak, hogy ennél rosszabbul már nem játszhatok. Innen már jól ment a játék, végül simán nyertem, ami nagy önbizalmat adott később a pároshoz. Szafina remek játékos, igazi örömteniszt mutattunk be Garbin és Koricceva ellen. Egyesben a következő ellenfelem, Medina Garrigues rendkívül labdabiztos játékos, így előreláthatólag újabb nehéz, küzdelmes meccs vár rám" - nyilatkozta az MTI-nek Szávay, aki csütörtökön a 7-es pálya harmadik mérkőzésén mutatkozik be vegyes párosban a svájci Yves Allegro oldalán. Ellenfelük a brit Alex Bogdanovic, Melanie South duó lesz.

Női páros, 1. forduló, a 32 közé jutásért: Szávay, Szafina (magyar, orosz, 10.)-Garbin, Koricceva (olasz, ukrán) 6:2, 6:1

A rivális páros csupán 2:2-ig tudta tartani a lépést Szávayékkal, akik ezután két bréket bemutatva 6:2-re besöpörték az első szettet.

A folytatás hasonlóan egyoldalú lett, ugyanis az olasz-ukrán duó csak a Vasas-jatékos elbukott szervagémjéből tudott szépíteni, így a mindvégig felszabadultan és jó hangulatban teniszező Szávayék 53 perc alatt 6:2, 6:1-re diadalmaskodtak.

A magyar játékos az egyes első fordulójában, hétfőn ugyancsak Garbint búcsúztatta.