Nyilatkozatháború egy togóiért

Infostart
2008. június 16. 07:45
A Milan továbbra is azon dolgozik, hogy megerősítse a keretét, ehhez pedig mindenképpen szeretne egy klasszis csatárt igazolni. A hírek szerint az új támadó Angliából érkezhet. Az olasz sajtó az Arsenal togói klasszisát, Adebayort, vagy a Chelsea sztárját, Drogbát várja. Az Arsenal tagad, közben gőzerővel dolgozik új tehetségek felkutatásán.

A Milan vezetőedzőjének, Carlo Ancelottinak is tetszik az ötlet, mindkét jelöltet megfelelőnek tartja: "igazi klasszis csatárt szeretnék, ahogy a klub is" - mondta a Sky Sport Italiának a korábban éppen a Chelsea-vel kacérkodó edző.

"Drogba vagy Adebayor? Számomra mindegy, de először látnunk kell, melyikük akar hozzánk igazolni" - tette hozzá Ancelotti.

Az olaszországi nyilatkozatokkal szinte egyidőben az Arsenal támadója, Emmanuel Adebayor kijelentette, hogy a londoni klubnál képzeli el a jövőjét, nem akar váltani.

Erre válaszul a Milan vezetői, Silvio Berlsuconi és Adriano Galliani közölték: az olasz klub nem fog hatalmas összeget áldozni új csatárra. A togói támadóért egyes információk szerint 30 millió fontot kérnek az "ágyúsok" vezetői. Galliani azt is elmondta, a Milan nem kíván újabb futballistákat értékesíteni, hogy pénzt szabadítson fel.

Silvio Berlusconi - aki most épp miniszterelnök, így nem vezetheti szeretett klubját - most úgy fogalmazott, az Arsenal túl sokat kér Adebayorért, így az olasz klub nem tudja megvenni a játékost.

Berlusconinak túl sok

"Nem tudom, hogy Adebayor a Milan mezét fogja-e viselni a következő idényben. A togói játékos nagyon sokba kerül" - mondta Berlusconi.

Adriano Galliani, a Milan elnöke már továbbment: "mától újra elemezni fogjuk, hogy miként tudnánk egy megfelelő támadót igazolni. Megteszünk mindent, hogy jó üzletet köthessünk majd, de nincs könnyű dolgunk"

Persze az is lehet, hogy a sajtón keresztüli üzentgetések csak a szokásos elterelő hadműveletek. A Milan már korábban megtette ajánlatát a két sztárcsatárért, sőt egyes korábbi sajtóhírek szerint a togói támadóval már a fizetésekben is megegyezett, most a két klub vezetőin a sor.

Ezt a verziót támasztja alá, hogy az ágyúsok népszerű francia trénere, Arsene Wenger az üzentgetések alatt már leigazolta a Cardiff City 17 és fél éves walesi tehetségét, Aaron Ramsey-t és hivatalos ajánlatot tett 17 millió font értékben a Lyon 21 éves szupertehetségéért Hatem Ben Arfáért.

A brit sajtó szerint az Arsenal érdeklődik a 24 éves Raffaele Palladino iránt a Juventusnál, illetve a 21 éves brazil Diogo iránt. Wenger már felvette a kapcsolatot a Barcelonával is, hogy az izraeli Gai Assulint elhozza a katalánok utánpótláscsapatából.