Kiemelkedett a szédületes török trió

Infostart
2008. június 16. 16:38
Nihat Kahveci, a török válogatottban a csehek ellen duplázó csatár lett a vasárnapi nap legjobbja az inforadio.hu olvasói szerint az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A tét nélküli Svájc-Portugália meccsen több játékos is gyenge osztályzattal zárt.

Két gól az utolsó percekben, amely továbbjutást ért Törökországnak - ezek után nem meglepő, hogy Nihat Kahveci az InfoRádiótól és a Sky Sportstól kapott 8-as osztályzat után olvasóinktól még ennél is jobb értékelést, 9.1-es átlagot érdemelt. A török csatár ezzel a vasárnapi forduló legjobb labdarúgója lett.

Nem sokkal maradt le mögötte a szintén eredményes Arda Turan (8.7), valamint a mindhárom török gólban közreműködő Hamit Altintop (8.4).

Az inforadio.hu látogatói is kritikusak voltak a nagyot bakizó Petr Cech-vel, a cseh kapus teljesítményét átlagosan 4.6-tal értékelték. Ötösnél rosszabb eredményt ért el még Jan Polak (4.3), Tomas Galasek (4.3), Zdneke Grygera (4.5), David Jarolim (4.7). A legjobb cseh labdarúgó Libor Sionko lett 7-es értékeléssel.

Az osztályzatokat megnézheti, ha ide kattint.

Svájc szépen búcsúzott az Eb-től, ugyanis 2-0-ra nyert Portugália ellen egy tét nélküli, gálaelőadáson, ám olvasóink mindkét együttes tagjait bírálták osztályzataikkal. A kétgólos Hakan Yakin lett a mezőny legjobbja (5.9), ám rajta kívül senki sem kapott 5-ösnél jobb átlaggal senki sem zárt. A svájciaktól Gelson Fernandes és Johan Vonlanthen kapta a legalacsonyabb értékelést (3.6), míg a portugál csapatból Bruno Alves és Fernando Meira 3.4-es átlaggal fejezte be az utolsó csoportmeccset.

Az értékeléseket elolvashatja, ha ide kattint.

Az InfoRádió honlapján az Eb valamennyi meccse után értékelheti a labdarúgókat, a találkozót követő napon 12 óráig, míg az eredményeket ezt követően nézheti meg. A jelenlegi állást megnézheti, ha ide kattint.