Kelet-Európa hölgyei meghódítják a világ teniszpályáit

Infostart
2008. június 12. 20:15
Az angol Daily Telegraph napilap összeállítást közölt a kelet-európai teniszezőnőkről, akik az elmúlt hetekben irányításuk alá vették a sportágat. A cikk a feltörekvő csillagok között emlegeti Szávay Ágnest is, akivel interjút készítettek, sőt egy látványos divatfotóval is szerepel az újságban.

A női tenisz az elmúlt hetekben alapvető változáson ment át, miután májusban bejelentette visszavonulását a világelső Justine Henin. Úgy tűnik, hogy a belga teniszező után maradt űrt kelet-európai versenyezők töltik majd be, akik nemcsak tehetségesek, de csinosak is.

Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Elena Dementijeva, Anna Csakvetadze, a Bondarenko-testvérek, Maria Kirilenko és Szávay Ágnes - a Daily Telegraph cikkírója szerint ők azok, akik a Henin utáni teniszkorszak meghatározó versenyzői lesznek.

Szávay Ágnes bebizonyítja, hogy Magyarország képes adni a világnak egy magyar teniszezőnőt - írja az újságíró. A húszéves sportoló, aki a lap hasábjain egy jachton ülve fekete estélyiben pózol, elárulta: Lance Armstrong a példaképe, és az ő önéletrajzi írása a kedvenc könyve.

A teniszezők közül Roger Federert kedveli a legjobban, mert "ő egy igazi sportoló" - állítja Szávay, aki karrierje meghatározó momentumának azt nevezte, amikor 2006-ban lebetegedett, és 2 hónapig pihennie kellett. Ez után másképp láttam a világot - mondta a Kiskunhalason született sportoló.

Legnagyobb hatással az edzője, Kuhárszky Zoltán van rá, akivel másfél évvel ezelőtt kezdett el dolgozni. Fontos számára még húga, Blanka is.