Egressy: Ronaldóék játéka olyan, mint a portugálok maguk

Infostart
2008. június 12. 17:30
Naponta írnak szubjektív értékeléseket a magyar íróválogatott tagjai a futball Európa-bajnokságról a litera.hu irodalmi portálra. A közelmúltban Európa-bajnokságot nyert csapat középpályása azt mondja: a nemzeti sajátosságok a fociban is megnyilvánulnak, ezért is szereti a portugálok játékát.

A portugálok labdarúgó-válogatottnak drukkol az Európa-bajnokságon Egressy Zoltán író. A magyar íróválogatott tagja az InfoRádiónak azt mondta: szíve szerint a magyaroknak szurkolna, de nem vagyunk ott a világversenyeken.

Egressy Zoltán szerint Cristiano Ronaldóék játéka olyan, mint a portugálok maguk. Támadó, improvizatív, ötletes focit játszanak, amit lehet szeretni, hiszen nem gépek mennek előre, hanem érzelmi futballt mutatnak be - fejtette ki.

Az író úgy vélekedett, a nemzeti sajátosságok a fociban is erősen megnyilvánulnak, ezért is szereti a portugálok játékát.

A portugálok sokáig jutnak el, de sohasem nyernek meg egy tornát, mégis valahogy ez is a luzitánokhoz tartozik, hiszen lehet velük szomorkodni - mondta Egressy Zoltán.

A kontinensviadalon győztes magyar íróválogatott tagjai naponta írnak szubjektív értékeléseket a futball Európa-bajnokságról a litera.hu irodalmi portálra.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást