"Ballack a legfontosabb láncszem"

Infostart
2008. június 5. 17:29
Az Eb-k történetében eddig három aranyérmet szerző német válogatott a szombaton kezdődő kontinensviadal egyik esélyese. Az együttes szereplése nagyban függ Michael Ballack teljesítményétől.

Michael Ballack a szombaton kezdődő Európa-bajnokságon bizonyíthatja be, hogy nem csak ezüstérmeket képes nyerni. A középpályás a Chelsea-vel idén háromszor lett második, és ez az éve kísértetiesen hasonlít a 2002-esre, amikor a német bajnoki ezüstérem és a BL-döntő elvesztése után a vb-n is a második hely jutott neki. Hogy ne ismétlődjön meg a hat évvel ezelőtti sorozat, azért az elkövetkezendő bő három hétben tehet a csapatkapitány.

Michael Ballack a legfontosabb láncszem - vélekedett a német labdarúgó-válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff, aki két góljával eldöntötte az 1996-os döntőt. A csapatvezető szerint a középpályást nagyobb erőbedobásra sarkallhatja az Eb-n, hogy az angol bajnokságban és a BL-ben is lemaradt a győzelemről.

"Minden képessége megvan ahhoz, hogy egy torna legjobbja legyen. Tudja, hogy esélye van nyerni egy trófeát, ami korábban nem jött össze neki" - mondta Oliver Bierhoff.

A német együttes vasárnap a lengyelek ellen mutatkozik be az Eb-n.