Aranylabdás vezérük nélkül az olaszok

Infostart
2008. június 3. 09:23
Sérülése miatt biztosan kihagyja a szombaton kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságot Fabio Cannavaro, a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

A Real Madrid 34 éves klasszisa a csapat hétfői edzésén ütközött Giorgio Chiellinivel, és szenvedett bokaszalag-szakadást. Az olasz együttes hat órája tartózkodott Ausztriában, amikor Fabio Cannavaro kidőlt. További vizsgálatokat végeznek az elkövetkezendő napokban, hogy kiderüljön, meg kell-e műteni a rutinos hátvédet.

"Fabio Cannavarónak el kell búcsúznia a kontinensviadaltól, még annak kezdete előtt" - közölte az olasz szövetség hivatalos honlapján.

A 116-szoros válogatott helyére Roberto Donadoni szövetségi kapitány Alessandro Gamberinit, a Fiorentina 26 éves védőjét hívta be. Cannavaro szomorúan közölte az újságírókkal, hogy haza kell mennie az edzőtáborból, és nem vehet részt a viadalon.

A csapatkapitányi karszalagra Gianluigi Buffon, a Juventus hálóőre a legnagyobb esélyes.

Cannavaro a 2006-os németországi világbajnokságon az aranyérmes együttes egyik legjobbja volt, így abban az évben átvehette a legjobb Európában játszó futballistának járó Aranylabdát, valamint a nemzetközi szövetség (FIFA) szavazásán is az élen végzett.

Az olaszok a C csoportban Hollandiával, Franciaországgal és Romániával küzdenek a továbbjutásért. Az első meccsen, június 9-én a hollandokkal találkoznak Roberto Donadoni játékosai.