Női kajak: most nincs benne köszönet

Infostart
2008. május 22. 10:12
Fábiánné Rozsnyói Katalin keserűen nyilatkozik, és sértegeti szegedi kollégáját annak kapcsán, hogy sorra hagyják el szolnoki iskoláját a korábbi sikereket szállító versenyzői. Angyal Zoltán közvetítene, de az edzőnő vele már régóta nincs köszönőviszonyban. Fábiánné elkeseredésében még azt is felvetette, hogy hamarosan talán versenyző nélkül marad.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség soha nem lépett közbe az edzők és a versenyzők vitájába - mondta szerdán az InfoRádiónak a szövetség elnöke a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából távozott kajakozók ügyéről. Nyilatkozott a szövetségi kapitány is, aki hangsúlyozta: személyesen gondoskodik arról, hogy Kovács Katalin új edzőjével ideális körülmények között készülhessen az olimpiára.

Angyal Zoltán szíve szerint megkeresné Fábiánné csoportját is, mert a versenyzőkkel nincs semmilyen problémája, de az edzőnő még a köszönését sem fogadja. Így nagyon nehéz megtalálni a kommunikáció módját - véli a kapitány, aki hozzátette: a szövetség az edzőnő maradék csoportjának minden segítséget meg fog adni, hogy ugyanolyan körülmények között és ugyanolyan lehetőségekkel tudjon készülni az olimpiára.

Szerda este érkezett a hír: tovább fogyatkozik Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja. Kovács Katalin után az újdonsült Európa-bajnok női kajakos duó, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta az edzőnőt. Jelenleg öten tartoznak az egykori sikercsapathoz: Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra.

Fábiánné a fentiekről ezt nyilatkozta a távirati irodának: "Azt is felajánlottam az ötöknek, hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfi szakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok."