Kékek és vörösök szállták meg Moszkvában a Vörös teret

Infostart
2008. május 21. 15:23
Jelenleg negyvenezer angol szurkoló énekel a moszkvai Vörös téren, 6000 rendőr és katona vigyáz rájuk. Az előrelátó szervezők alkoholtilalmat rendeltek el a téren, biztos, ami biztos. Az ital nélkül maradt rajongókat vigasztalja, hogy a híres serleget, a ma esti nagy csata tárgyát közszemlére tették a Vörös téren.

Negyvenezer brit szurkoló érkezett Moszkvába, ők viszonylag békés városnézéssel töltik a szerda délutánt. Ráérnek, ugyanis helyi idő szerint majdnem éjjel 11 lesz, mire a Bajnokok Ligája döntő elkezdődik.

A sokat látott moszkvai Vörös téren a brit szurkolók vidáman énekelnek, vagy kiáltoznak, miközben a Manchester United, illetve a Chelsea zászlóival, vagy éppen az angol nemzeti lobogóval integetnek.

A feszültségmentes hangulat két dolognak köszönhető. Egyrészt a téren dohányzási- és alkoholtilalom lépett életbe, másrészt a hadseregnyi orosz rendfenntartó munkáját 18 londoni és manchesteri bobby is segíti. Õk a nagy tömegben is felismerik a rendbontásra készülőket. A különítmény parancsnoka egy nő, aki elmondta, ők nem tartóztathatnak le senkit, egységében specialisták vannak, akik ismerik az angol szurkolók viselkedését.

Amúgy összesen 6000 rendőr és katona vigyáz a nyugalomra Moszkvában, a rendezők a jelek szerint semmit sem bíztak a véletlenre, illetve a bobbyk viselkedéstani ismereteire.

Jelenleg közszemlén van az áhított kupa, a vitrin előtt hosszú sorban várakoznak a szurkolók, hogy közelről is megcsodálhassák. Arról nem érkezett jelentés, hogy a rajongók vajon a Lenin-mauzóleum iránt is hasonló intenzitással érdeklődnek-e.

Hanganyag: Sárközi Mátyás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást