Végül csak Milánó egyik fele örülhetett

Infostart
2008. május 18. 16:54
Az Inter együttese nyerte meg az olasz labdarúgó-bajnokságot, ugyanis 2-0-ra nyert a Parma otthonában az utolsó, 38. fordulóban.

A kék-feketék mindkét gólját a csereként beállt svéd Zlatan Ibrahimovic szerezte. Az Inter ezzel megvédte bajnoki címét, egyúttal a klub történetének 16. scudettóját szerezte Roberto Mancini csapata. A Parma sokáig hősiesen helytállt, de a vereség azt is jelenti, hogy elbúcsúznak az élvonaltól.

A Roma hosszú időn keresztól vezetett a kiesés ellen küzdő Catania ellen Mirko Vucsinics góljával, de a hazaiak a hajrában egyenlítettek, ezzel bentmaradtak. A fővárosi együttes a második helyen zárta a pontvadászatot.

A bajnok mellett a negyedik helyezett személye volt kérdéses. A Fiorentina, ha nehézkesen is, de legyőzte a Torinót, így jövőre a firenzeiek indulhatnak a BL-selejtezőjében.

A Milan 4-1-re nyert az Udinese ellen, a búcsúmeccsén szereplő brazil Cafú is eredményes volt, de is kevésnek bizonyult, és a tavalyi BL-győztes a következő szezont csak az UEFA-kupában kezdheti, mivel ötödik lett.