Talmácsi: "Az idén már minden rossz megtörtént velem"

Infostart
2008. május 18. 15:47
A Kínai Nagydíj biztató eredménye után újabb csalódás érte Talmácsi Gábort a gyorsasági motoros világbajnokságon. A címvédő magyar versenyző az első helyről bukott, igaz, végül két pontot szerzett, de az összetettben így is csak a 10.

"Nem tudom pontosan mi történt, egyszerűen csak megcsúszott a motor hátulja és átdobott. Pedig az első verseny nagyon jól kezdődött az Apriliám versenyképes volt, én pedig magabiztosnak éreztem magamat. Aztán jött az esős futam. Elhatároztam, hogy nem fogok kockáztatni, ennek ellenére a második körben már egy kicsit elhúztam a többiektől. A telemetria azt mutatja, hogy abban a bizonyos kanyarban nagyobb gázt húztam, mint az előző körben. Biztos így van, mert a számítógép nem hazudik, bár én ezt egyáltalán nem éreztem" - emlékezett vissza a Le Mans-i verseny kulcsmonentumára Talmácsi Gábor.

"Mit mondhatnék? Sajnálom. Az idén már minden rossz megtörtént velem, ami történhetett: kétszer megállt a motorom, volt rossz versenyem és el is estem, pedig ilyen már majdnem három éve nem fordult elő. Remélem, most már végre vége szakad a rossz sorozatnak..." - fogalmazott a nyolcadliteres kategória címvédője.