Olimpiai előtt: "egyik ámulatból a másikba esünk"

Infostart
2008. május 8. 18:28
Minden idők legjobban előkészített olimpiája lehet Pekingben - mondta az InfoRádiónak a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója. Molnár Zoltán - aki csapatvezetőként segíti majd a magyar versenyzőket - hozzátette: a pekingi városvezetés sok milliárd dollárt költ arra, hogy a játékok alatt tiszta legyen a levegő.

"Egyik ámulatból a másikba esünk, mert ilyen szép létesítményeket egyik olimpia helyszínén sem láttunk" - mondta Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója, hozzátéve: magasaan van a mérce azoknak, akik a jövőben túl akarják szárnyalni a pekingi színvonalat.

A magyar csapat vezetője szerint a pénz, a lelkesedés és az elkötelezettség is megvan a kínai szervezőknél, ugyanakkor az idegennyelv-tudással nem állnak jól, de ez a versenyek lebonyolításánál nem fog gondot okozni.

Pekingben rengeteg pénzt költöttek arra, hogy megtisztítsák a levegőt - emelte ki Molnár Zoltán. A MOB ügyvezető igazgatója szerint komolyan veszik ezt a problémát, már gyárakat telepítettek ki, készek kitiltani az autók többségét, és környezetvédelmi beruházások indultak el. A sportvezető elmondta, hogy ottjártakor az egyik nap még szmog volt Pekingben, a másikon viszon napon pedig már tiszta volt a levegő.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást