Sándor György góllal tért vissza Újpestre

Infostart
2008. május 2. 21:05
Az Újpest Sándor György a 83. percben fejelt góljával 1-0-ra legyőzte a tavaszi idény eddigi legeredményesebb csapatát, az FC Fehérvárt. A székesfehérváriak balszerencsések voltak, háromszor is a kapufát találták el.

A lila-fehéreknél ezen a találkozón mutatkozott be tétmérkőzésen az új vezetőedző, Szentes Lázár. A győztes Újpest így pontszámban beérte (a természetesen egy mérkőzéssel kevesebbet játszott) MTK-t.

A találkozó első félidejét kiegyenlített játék és kevés helyzet jellemezte. A legnagyobb helyzetet a lila-fehérek csatára, Dourandi hagyta ki, ugyanakkor a vendégeknek volt több lehetősége. Az egyiknél, még a 15. percben, Polonkai fejese után Balajcza ujjheggyel tolta a labdát a kapufára.

A második játékrészben a labdát többet birtokló Fehérvár eldönthette volna a maga javára a mérkőzést, ha kicsit szerencsésebb, de Mohl Dávid, majd Simek Péter távoli lövése után is a kapufáról kifelé pattant a labda.

A másik oldalon Foxi fejelhetett tiszta helyzetből, a védők közé belépve kapura - fölé. Bizonyos mértékig hasonló helyzetből dőlt aztán el a találkozó sorsa. A nem sokkal korábban beállt ifjúsági válogatott csatár, Takács Marcell remek beadása után Koller Ákos, a fehérváriak védője késve lépett ki, így a befelé mozgó Sándor György szabályos gólt fejelt, nem volt lesen.

A Várhidi-érában többször is a válogatottban szerepelt középpályás e találkozó előtt tért vissza klubjába a Plymouth-tól. Az angol második vonalban, miután a tavaszi idény előtt felcsapott légiósnak - részben sérülése miatt - nem játszott hivatalos mérkőzésen.

Újpest-Debrecen 1-0