Raikkönen és a Ferrari tökéletes hétvégéje Barcelonában

Infostart
2008. április 27. 15:41
Kettős Ferrari-siker született a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. A győzelmet a címvédő és éllovas finn Kimi Raikkönen szerezte meg a brazil Felipe Massa előtt.A harmadik az angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) lett.

A negyedik helyen a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber), az ötödiken az ausztrál Mark Webber (Red Bull), a hatodikon az angol Jenson Button (Honda), a hetediken a japán Kazuki Nakajima (Williams-Toyota), a nyolcadikon az olasz Jarno Trulli (Toyota) ért célba.

A finn Heikki Kovalainent (McLaren-Mercedes) a verseny egyharmada után súlyos balesetet érte, de a körülményekhez képest jól van.

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Renault) motorhiba miatt a futam felénél kiesett.

A Ferrarik a rajtnál simán eljöttek, Massa megelőzte Alonsót, és a biztonsági autós szakaszok ellenére nem forgott veszélyben kettős győzelmük. A verseny végén valamelyest csökkent az előnyük a keményebb gumikon Hamiltonnal és Kubicával szemben, de az üldözők nem kerültek az előzés közelébe sem.

A világbajnoki pontversenyben a szezonbeli második sikerét arató Raikkönen előnye kilenc pont a második helyen álló Hamiltonnal szemben, a konstruktőröknél a Ferrari átvette a vezetést a BMW-től.