A Milan adósságai miatt lehet, hogy eladja Kakát

Infostart
2008. április 27. 09:49
Adriano Galliani, a Milan elnöke a hétvégén először beszélt arról, hogy a klub hajlandó lemondani Kakáról. A régi-új miniszterelnök, Silvio Berlusconi klubelnöki posztját néhány napja betöltő, 63 éves Galliani szerint az egyesületnek súlyos adósságai vannak, de ezek a világsztár eladásával egyetlen tranzakcióból megszüntethetők.

Miközben a Milan legalább féltucat világklasszis megszerzésére készül a nyáron, a klub az elmúlt időszakban súlyos adósság állományt halmozott fel. Galliani szerint az összeg 30-35 millió euró körüli, ezt egyedül a tavaly a világ legjobbjának választott brazil eladásából rendezni lehetne.

Kaka árát Galliani 80 millió euró körüli (világcsúcsot jelentő) összegre becsülte. A játékost a Real Madrid és a Chelsea is szívesen szerződtetné. Ilyen léptékű bevétel esetén újabb adósságok felhalmozása nélkül is megvehetné a csapat a kiszemelt játékosok némelyikét.

Az utóbbi hetek sajtóhírei alapján a Milan leginkább Ronaldinho, Zambrotta, Drogba és Sevcsenko szolgálatait szeretné biztosítani, nagy szükség lenne egy kiváló középső védőre és egy (vagy inkább két) kapusra is. Benzema a mostani anyagi helyzetben alighanem kivásárolhatatlan lyoni szerződéséből. Hasonló a helyzet Sergio Ramosszal, a Real Madrid világklasszis hátvédjével.

Továbbra is aktív a klub a brazil piacon, kiszemeltjei közé tartozik Alex, a Sao Paulo FC és Sidney Rachel az Internacional védője, utóbbi mindössze 19 éves. Ugyancsak a Sao Paulo játékosa a középpályás Hernanes.

A Milan felvette a kapcsolatot az ukrán Sahtar Doneckben játszó Fernandinho ügynökével is. Csatárfronton elsősorban Carlos Eduardo, a Gremio 21 éves játékosa keltette fel a piros-feketék érdeklődését.