Riise-öngól: már viccet is ihletett Angliában - videózzon!

Infostart
2008. április 24. 09:23
Annyira szégyelli magát a Bajnokok Ligája elődöntőjében öngólt fejelő John Arne Riise, hogy egyelőre még a családjával sem akar beszélni. A Liverpool norvég labdarúgója a Chelsea elleni mérkőzés 94. percében juttatta saját kapujába a labdát.

A védő a kedd esti mérkőzés után úgy fogalmazott: "Mit mondhatnék? Szégyellem magam, megsemmisültem. Ilyen időről-időre történik a védőkkel, most velem esett meg. Ugyanakkor mentálisan erős vagyok, és tudom kezelni a helyzetet, átéltem már keményebb dolgokat is az életben".

A norvég játékost ugyanakkor annyira megviselte az öngólja, hogy egyelőre még testvérével, a norvég bajnokságban szereplő Lillehammer játékosával sem akar beszélni; SMS-ben ígérte meg, hogy később visszahívja.


Az angol humor azonnal élt a lehetőséggel, egy új vicc szerint a meccs után a rendőrök megbüntették a játékost, mert hazafelé menet az út rossz oldalán haladt.

A társak persze kiálltak a védő mellett, a csapatkapitány, Steven Gerrard például azt mondta: "Együtt érzek Johnnal, szörnyű volt így befejezni a meccset. Õ már régóta a csapatnál van, és sokat tett a klubért; senki sem hibáztatja. Helyre kell tennie magában a történteket, mert fontos szerep vár rá a jövő heti visszavágón."

"Akár győzünk, akár vesztünk, akár döntetlent játszunk, mindent csapatként érünk el. Ez nem egyénekről szól, nem porciózzuk ki a felelősséget" - tette hozzá az angol válogatott középpályás.

John Arne Riise a keddi mérkőzés 61. percében állt be a Liverpool első számú balhátvédje, a brazil Fabio Aurelio sérülése miatt. Mivel utóbbi szinte biztosan nem épül fel addigra, a visszavágón a norvég játékos lehet a kezdő balhátvéd.