Zokogott és az úszódresszt okolta a vereségért az olimpiai bajnok

Infostart
2008. április 23. 08:40
Sírva fakadt Laure Manaudou úszó, azt követően, hogy négy év után első alkalommal nem ő nyert 400 méter gyorsúszásban. A francia sportoló a nem megfelelő úszódresszt hibáztatja.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia úszófenomén hazája nyílt bajnokságán vett részt, de 400 méter gyorson meglepetésre alulmaradt a román Camelia Poteckal és honfitársával, Coralie Balmyval szemben. Laure Manaudou kedvenc számában csaknem négy éve, legutóbb 2004 júniusában kapott ki, így mostani harmadik helye hatalmas csalódás.

A francia úszó , aki az eredményhirdetést követően nem vett részt a közös fotózáson, sírva fakadt a kudarc miatt.

"Nehéz legyőzöttnek lenni. Csak annyit mondhatok, hogy várok az új úszódresszre" - mondta a 22 éves versenyző. Laure Manaudou a francia sportolók többségével egyetemben az Arena sportszergyártó céggel áll szerződésben, így ő sem hordhatja a Speedo által kifejlesztett új ruhát, amellyel meglepően sokan értek el rekordokat az elmúlt hetekben.

Az LZR Racer nevű ruhán nincsenek varrások, a részeket összehegesztették, így a ruha kisebb ellenállást tanúsít a vízben. A dressz a fűzőszerű kialakításának köszönhetően elsősorban a hajrában segít: a fáradó versenyzők kisebb erőfeszítések árán maradnak az ideális testtartásban.

Sokan kritizálták a ruhát és annak gyártóját, mondván, nem megengedett előnyöket biztosít, de a nemzetközi szövetség engedélyezte a viselését.

A francia úszó-szövetség is engedett a versenyzők nyomásának, és hozzájárult, hogy a válogatókon szabadon választott márkájú ruhában ússzanak a sportolók.