Frank Lampard beteg édesanyja ágyától megy Liverpoolba

Infostart
2008. április 22. 10:01
Nincs új a nap alatt - a mostani Bajnokok Ligája-sorozat sem múlik el a Liverpool és a Chelsea találkozója nélkül. Ez az egyetlen olyan párharc a nemzetközi labdarúgókupák királykategóriájában, amelynek a résztvevői a mostanit is beleértve a legutóbbi négy sorozatban kivétel nélkül találkoztak.

Ha egyetlen jelzővel kellene illetni e találkozókat, minden bizonnyal a gólszegény lenne a legmegfelelőbb. A 2004-2005-ös szezonban Luis García a Kékek által mindmáig vitatott gólja volt a 180 perc egyetlen találata, a Liverpool ezzel lépett tovább.


A következő kiírásban a csoportmérkőzések során találkozott Rafa Benítez és José Mourinho csapata. Mindkét találkozó 0-0-ra végződött - valójában igazi tét nélkül, ugyanis a Betist és az Anderlechtet könnyedén megelőzte, s így kiejtette a BL-ből mindkét gárda.

A 2006-2007-es szezonban ismét az elődöntőben találkozott a két csapat. A Stamford Bridge-en Joe Cole, az Anfield Roadon Danny Agger lőtte az egyetlen gólt, így végül büntetőpárbaj döntött, amelyet a Vörösök nyertek meg.



Mindkét eddigi elődöntőt a Liverpool nyerte - sőt 2005 őszén, a G csoportban is megelőzte a Chelsea-t -, de ebben nyilván annak is szerepe volt, hogy hazai pályán játszhatta a visszavágót. Most billen a kocka, az első mérkőzésen lesz pályaválasztó a Liverpool, de hogy fordul-e, az csak a jövő szerdai visszavágón derül ki.

A Chelsea csak vágyakozik


Némileg a fentiekből is következően a Liverpool az AC Milan mellett, az utóbbi három év legeredményesebb szereplője a BL-ben, a mostani idényt is kalkulálva ez a két csapat mérlege egy győzelem, egy döntő és egy elődöntő 2004 nyara óta. A Chelsea ellenben csak vágyja a Bajnokok Ligája megnyerését, noha köztudott ez Roman Abramovics első számú célpontja.

A kedd esti találkozó előtt kétséges volt a két legfontosabb, gólerős középpályás, Steven Gerrard és Frank Lampard játéka. Úgy tűnik, elhárultak az akadályok. A nyaksérülése miatt a szombati bajnoki mérkőzést is kihagyó Gerrard hétfőn edzett a társaival, mondhatni nélküle meg sem rendeznék a meccset.

Frank Lampard kihagyta a Chelsea legutóbbi két találkozóját, tüdőgyulladással kórházban fekvő édesanyja mellett ült napokon keresztül. Bár a beteg nincs még jól, de állapota stabilizálódott, a fiú pedig így vállalja a játékot. A klub felajánlotta neki, hogy közvetlenül a kezdés előtt, helikopterrel elviszi Londonból Liverpoolba.

Kérdéses Drogba játéka

A Kékek közül az eltiltott Michael Essien hiányzik majd, kérdéses a térdével kínlódó Didier Drogba játéka. A Liverpoolban mindenki a "fedélzeten", élükön Fernando Torresszel, aki a legutóbbi hét hazai mérkőzésén (az összes sorozatot beleértve) kivétel nélkül szerzett gólt.

Javában zajlik a nyilatkozatháború a két tábor között. Avram Grant, a Chelsea menedzsere azzal bosszantotta a liverpooliakat, hogy a csapata ismét mindent megtesz majd a nyáron Steven Gerrard megszerzéséért.

Elődje, José Mourinho is "felbukkant": azt mondta, a Liverpool már csak a BL-t nyerheti meg 2008 őszén, de ha nem diadalmaskodik, kudarcnak minősíthető a szezonja. Ilyen bevásárlás, ilyen pénzköltés után illik valamit nyerni. "Szerénysége" tiltotta, hogy hozzátegye: ő minden teljes évében nyert valamit a Chelsea-vel.

Gerrard elegánsan vágott vissza

Némileg Grant szavaira reagálva Gerrard elegánsan vágott vissza: arról beszélt, hogy a Stamford Bridge atmoszférája meg sem közelíti az Anfield Roadét. Rafa Benítez azt mondta, a Chelsea-nél Roman Abramovics állítja össze a csapatot, nem pedig a mindenkori menedzser.

Aztán döfött egyet régi ellenlábasába: "Az egyetlen különbség, amit a Mourinho- és a Grant-éra között érzékelek, a sajtótájékoztatók hangulata. A csapat ugyanúgy játszik. Lehet, hogy a médiának hiányzik Mourinho, nekem nem." Granttel nem nagyon foglalkozott: "Korrekt, semmi rosszat nem tudok mondani róla."

A fogadóirodák - nem a mai mérkőzést, hanem a párharc kimenetelét tekintve - valamivel a Chelsea-t tartják esélyesebbnek. A Times újságírója, Giles Smith ennél líraibban közelítette meg a kérdést: "Oscar Wilde-dal szólva, az elsőnél balszerencséd volt, a másodiknál óvatlan voltál, de a harmadikat, matematikailag is nézve, már valószínűtlen, hogy elbukod".

A mérkőzés kedd este 20.45-kor kezdődik az Anfield Roadon. A másik ágon szerdán a Barcelona és a Manchester United játszik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás a Liverpool-Chelsea mérkõzésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást