Újabb portugál tehetségekre vetett szemet a Manchester United

Infostart
2008. április 18. 18:03
Ismét Portugáliából erősítené meg keretét az angol labdarúgó-bajnokságban éllovas Manchester United.

A Vörös ördögök korábban Cristiano Ronaldót, Nanit és Andersont is Portugáliából igazolták le. Mivel mindhárom játékos bevált, ismét a portugál piacon nézett szét Sir Alex Ferguson és segítője, Carlos Quieroz.

A Manchester United 40 millió fontot szán a nyári igazolásokra. Ennek jelentős részét a Sporting két fiatal középpályásának, Miguel Velosónak és Joao Moutinhónak a megszerzésére szánnák a klubnál.

Mindkét játékos 21 éves, és már bemutatkoztak a portugál válogatottban is, várhatóan a nyári Eb-n is szerepelnek. Joao Moutinho támadó felfogású, míg Miguel Veloso védekező középpályást játszik, de a védelemben is bevethető.

A manchesteriek másodedzője, Carlos Quieroz személyesen nézte meg a két labdarúgót a múlt heti, Rangers elleni UEFA-kupa meccsen, és mivel a teljesítményük elnyerte a vezetőség tetszését is, a United hajlandó 30 millió fontos ajánlatot tenni.

A másik két kiszemelt a Wigan két labdarúgója, az ecuadori Antonio Valencia és a hondurasi Wilson Palacios. A két játékos 10 millió fontért megszerezhető. Az üzlet létrejöttét erősítheti, hogy a Wigan edzője, Steve Bruce, korábban Sir Alex Ferguson keze alatt dolgozott Manchesterben, és azóta is jó kapcsolatban vannak.