Rieb: Elfogyott a levegő Csank körül

Infostart
2008. április 17. 08:50
A Ferencváros labdarúgó-csapatának vezetői az utóbbi hetek gyengébb szereplése miatt leváltották Csank János vezetőedzőt. Az NB II Keleti csoportjának harmadik helyén álló együttest a klubnál eddig szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davison veszi át. Rieb György klubelnök az InfoRádiónak azt mondta: reméli, hogy az új tréner irányításával még ledolgozható a listavezető Kecskeméttel szembeni nyolc pontos hátrány.
Miért volt szükség az edzőváltásra?

A Ferencváros vezetősége és a szurkolók is vártak már valamit, ugyanis az utolsó három meccs sikertelensége olyan helyzetbe hozta a csapatot, hogy veszélybe került a feljutásunk, sőt, talán csak hajszálnyi esély maradt erre, mert a nyolc pontos hátrány nagyon sok. Egyeztettünk az angol tulajdonosokkal, és ők úgy gondolták, hogy Bobby Davison jól felkészült és megfelelő edző. Ismeri is a Fradit, hiszen két hónapja minden meccsen és edzésen jelen van, megismerte a magyar labdarúgást. Nagyra tartom Csank János szakmai munkáját, de elfogyott körülötte a levegő. Helyes döntésnek tartom az edzőváltást.

Mennyire volt ez az angol tulajdonosok döntése, és mennyiben szólhattak bele Önök?

Egyetértésben hoztuk meg ezt a döntést.

Mit ért azon, hogy elfogyott a levegő Csank János körül?

Tavasszal négy győzelemmel kezdtünk, majd jött a Szolnok elleni vereség, azt követően pedig két döntetlent értünk el. Látom és elfogadom, hogy balszerencsés sorozatban vagyunk, ahogy azt Csank János is nyilatkozta. Ötször annyi gólhelyzetünk van, mint az ellenfélnek, mégsem nem sikerül betalálni, ugyanakkor "levente gólokat" kapunk. Makón a 92. percben burleszkfilmszerű jelenet végén kaptunk gólt, és nekem is a döbbenet ült ki az arcomra.

Ha Bobby Davison vezeti a csapatot, akkor már eltalálják a játékosok a kaput?

Ezt csak remélni tudom. Becsúsznak a rossz eredmények, de remélem, hogy a hátralévő nyolc meccsen sikeresek leszünk, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A célunk az, hogy bajnokok legyünk.

Ezt még reálisnak tartja?


A remény hal meg utoljára. A szurkolók bíznak ebben, és talán ez a váltás egy új lehetőséget nyit meg előttünk.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást