A Valencia nyerte a Király Kupát

Infostart
2008. április 17. 06:30
A Valencia nyerte a labdarúgó Spanyol Király Kupát, miután a döntőben 3-1-re legyőzte a Getafét.

A Getafe a Bayern München elleni UEFA Kupa-negyeddöntőhöz hasonlóan hiába küzdött hősiesen, nem tudta legyőzni a meccset végig kézben tartó Valenciát. A Turia-partiak már a 11. percben 2-0-ra vezettek.

Ezzel az is eldőlt, hogy Ronald Koeman együttese az előzetesen vártnál sokkal gyengébb bajnoki szereplés ellenére a következő szezonban indulhat az UEFA Kupában.

A Valencia csak a 16. helyen áll a Primera Divisionban és a bennmaradásért küzd. A Getafe 12., szintén távol a nemzetközi kupaszereplést érő pozíciótól.

A Madrid melletti csapat a tavalyi kupadöntő után az ideit is elveszítette. Egy évvel ezelőtt a Sevilla győzte le a gárdát 1-0-ra a fináléban.

Nem bírt az Inter a Lazióval

Az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén az Inter hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Lazióval. A másik mérkőzésen a Roma 1-0-ra győzött a Catania ellen, a találatot Francesco Totti szerezte. A visszavágókat május 7-én rendezik.

A Juventus 3-0-ra nyert a Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulóból elhalasztott mérkőzésén és megerősítette harmadik helyét a tabellán.