Leváltották Csank Jánost a Ferencvárosnál

Infostart
2008. április 16. 17:30
Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsa a tulajdonosokat képviselő Terry Robinsonnal és Rieb György klubelnökkel konzultálva az év elejétől a klubnál szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davisont nevezte ki az NB II-ben szereplő csapat vezetőedzőjének.

Bobby Davison mellett Csató Sándor dolgozik pályaedzőként, míg Csank János júliusig szóló szerződése lejártáig tanácsadóként segíti a szakmai munkát.

"Rutinos edzőként tudtam, hogy mindez bekövetkezhet. A vezetőink megfontolt döntését a csapat jelenlegi helyzetében én is elfogadom" - mondta Csank János az ftc.hu-nak.

"Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen híres klub vezetőedzője lehetek. Szeretném sikeressé tenni a csapatot, amelyhez a játékosoknak legalább olyan odaadóknak kell lenniük a klub iránt, mint a szurkolóinknak. Minden játékosnak a végsőkig kell küzdenie, ha a Ferencváros mezét viseli. Hangsúlyozom, senkinek sem biztos a helye, a labdarúgóknak minden héten meg kell küzdeniük azért, hogy a jövő héten is a kezdőcsapat tagjai legyenek. Annak idején a Sheffield United, a Leeds United és a Derby County mezében én is megharcoltam minden labdáért, és ezt várom el mindenkori játékosaimtól. Ha ezt a mentalitást magukévá teszik, akkor a képességeik legjavát nyújtva eredményesek lehetünk az elkövetkező nyolc fordulóban" - mondta Bobby Davison, az új vezetőedző.

"A többségi tulajdonossal egyetértésben hoztunk döntést, hiszen mindkét fél csakis azt tartja szem előtt, hogy a bajnokság végén a labdarúgók is a klub hagyományaihoz méltó helyet vívjanak ki maguknak" - mondta Rieb György, az FTC elnöke.